Több videó is felkerült az internetre a csütörtöki érdi tömegverekedésről, ahol két család támadt egymásra egy benzinkútnál. Csákánnyal, botokkal, kövekkel, lapáttal, pisztolyokkal felfegyverkezve verekedtek össze. Egy ember meghalt, 12 még kórházban van. 12 embernek kezdeményezték a letartóztatását. 

Az egyik felvételen jól látható és hallható, hogy az egyik férfi káromkodva fenyegetőzik. Információink szerint ő az a bandatag, aki nem élte túl az összecsapást. 

Másnap a rendőrök közzétették a benzinkút biztonsági kamerájának felvételének egyik jelenetét, amelyben még csak az egymásra támadó bandatagokat lehet látni. 

Azóta felkerült az internetre a kút másik kamerájanak felvétele is. Ez már nemcsak a verekedőket vette fel, hanem azt az éppen akkor ott tankoló és a két családhoz nem tartozó férfit is, aki annyira megijedt, hogy a saját kocsija elé guggolt, hogy védve legyen.

Megírtuk, Fejér és Pest megyei családok csaptak össze a tömegverekedésben, amelyben

botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel

támadtak egymásra. Emellett több, valószínűleg gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült. A tömegverekedésben egy ember halálosan megsérült, az 50 éves férfit szíven szúrták. Egy férfit pedig elgázolt egy autó. 

Rendőr helyszínel július 30-án este egy benzinkútnál az érdi Iparos úton, a vendetta helyszínénForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök vendettának nevezték a támadást, amely után 13 embert vittek be a kapitányságra. Közülük egy ember ellen emberölés megalapozott gyanúja, 12 ember ellen pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást. Az ügyészek kezdeményezték a letartóztatásukat. Azt még vizsgálják a rendőrök, mi vezethetett a halálos támadáshoz, az viszont biztos, hogy a vendetta előtt internetre felöltött videóüzenetekkel hergelték egymást a riválisok.