Lebukásuk előtt két nappal az egyik férfit igazoltatták a rendőrök, az autójában kábítószer maradványokat találtak. Kiderült, hogy 20-30 kilójával szállították Budapestre a kendert.

A vád szerint a három bajai, valamint sükösdi férfi

2013 óta abból éltek, hogy elhagyott termőterületeken kannabiszt termesztettek,

majd nagy tételben, 20-30 kilogrammos mennyiségekben Budapestre vitték és 600-800 Ft/gramm áron eladták. A három férfi 2018-ban összesen kilenc ültetvényt alakított ki, az öntözőcsatornába a vízet közeli nádasokból szerezték. 

Forrás: police.hu

Közösen öntözték és gondozták az ültetvényeket, majd a szüretet is közösen csinálták. A leszüretelt kendert az egyikük Hajóshoz közeli pincéjébe vitték, hogy ott kiszárítsák és feldolgozzák. Mielőtt lebuktak, a különböző felszereléseiket; ventillátorokat, hősugárzót, páraelszívót, digitális mérleget, növényi őrlőt, palántanevelő kádakat, zsákokat és kötegelőket átvitték egy közeli löszfajba vájt romos pincébe. Ott

a nyomozók hat szárítóhálóban majdnem 11 kiló, a termesztésnek helyt adó nádasban pedig több, mint 58 kiló növényi anyagot találtak és foglaltak le.

Forrás: police.hu

Két nappal elfogásuk előtt az ültetvény közelében igazoltatták egyiküket, amikor az autójában kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak a rendőrök. Az általuk termesztett,

eladásra szánt kender mennyisége majdnem négyszeresen meghaladja, a jelentős mennyiség alsó határát.

A vizsgálatok során kiderült, hogy mindhárman fogyasztottak a kábítószerből. Az ügyészség a három férfit, mint társtetteseket, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Jelenleg letartóztatásban vannak, bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.