Egy autós elsodort egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. A sofőr nem állt meg a baleset után, egész egyszerűen elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították az autót és a sofőrt. A férfi ellen hamarosan vádat emelhetnek.

Segítségnyújtás elmulasztása indult eljárás egy 25 éves férfi ellen. Februárban Mezőkovácsháza határában elütött egy gyalogos, akit nem vett időben észre. A visszapillantó tükrével sodorta el. Ugyan észrevette, hogy mit csinált, de nem állt meg, továbbhajtott.

Másnap kicserélte az autó összetört tükrét. A rendőrök azonban az összetört tükörhátlapot összeillesztették, az alapján azonosították az autót, majd annak vezetőjét.

Forrás: Police.hu

A kunágotai férfi először mindent tagadott, azután azonban részletes beismerő vallomást tett.
Elmondta, hogy az autóban a kijelzőt állítgatta, a kocsi átlagfogyasztását nézte, a gyalogos pedig sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül ment a sötétben. Későn vette észre és már nem tudta elkerülni a balesetet. Állítása szerint nagyon megbánta, hogy nem állt meg, és azt is, hogy amikor a rendőrök a baleset után öt nappal felkeresték, tagadott.

Napokon belül vádat emelhetnek ellene.