Elloptak egy autóbuszt, amelyet később teljesen összetörve találtak - erősítette meg a Volánbusz Zrt.

A buszt kedd hajnalban találták meg a Fejér megyei Kulcs és Rácalmás között, az árokban.

A Volánbusz Zrt. azt közölte, megdöbbenéssel észlelték, hogy a cég által üzemeltetett autóbuszt eltulajdonították, és a járműben helyrehozhatatlan kár keletkezett.

A cég feljelentést tesz.

A feol.hu azt írja, hogy a busz elhagyatottan, teljesen összetörve, nyitott ajtókkal a Kulcs és Rácalmás közötti külterületi útszakaszon, az árokban volt a menetiránnyal szemben, letört faágakkal körülvéve, az oldalára borulva.

Árokba borultak Kulcs és Rácalmás közöttForrás: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap/duol.hu

Az autóbusz jelenleg a szemrevételezés alapján totálkáros, milliós tételű károkat szenvedett.

Valószínűleg eltulajdonították a külső, kulcsi telephelyen pihenő autóbuszt, mert biztosan nem járatban történt a baleset.

A mentés a déli órákig is eltarthat majd. Az éjszakai eső után a talaj szerkezete laza, ez kifejezetten nehezíti a munkálatokat a szakértők véleménye szerint.

BuszbalesetForrás: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap/duol.hu

A Dunaújvárosi Hírlap újságírója találkozott Jobb Gyula kulcsi polgármesterrel is, aki minden települést érintő eseménynél ott van, most is saját szemével szeretett volna meggyőződni a történtekről. Arra volt kíváncsi elsősorban, hogy milyen kár érte a települést. Mint elmondta, erkölcsi biztosan, ezért is nagyon reméli, hogy nem kulcsi az elkövető. Hiszen a buszos ámokfutás beláthatatlan, akár tragikus következményekkel is járhatott volna, ha az érintett útszakaszon van szemben közlekedő- mondta el Jobb Gyula polgármester.