Elkábította, majd kirabolta ismerőseit egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy 54 éves férfi több ismerősének az italába is valamilyen vegyszert kevert, amitől elkábultak. Ezek után ellopta az értékeiket. Az egyik áldozata belehalt a gyógyszermérgezésbe.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018-ban rendszeresen úgy szerzett pénzt és értékeket, hogy a régebbi vagy az alkalmi ismerőseit elkábította valamilyen vegyszerrel.

A gyógyszerhatóanyagot az italukba keverte, majd az elkábult emberektől ellopta a pénzüket és a telefonjaikat.

Összesen öt ismeősét rabolta így ki.

Forrás: Ügyészség.hu

Az 54 éves férfi egy ideig egy idősebb férfinál lakott, ahol egy másik bérlő lakrészébe is besurrant lopni. Ezek után onnan el kellett költöznie, de az idős férfit ezek után is többször meglátogatta. Eldöntötte, hogy őt is ki fogja rabolni.

Belekeverte az üdítőjébe a vegyszert, majd amikor a férfi elkábult elvitte az értékeit. A férfi azonban nem tért magához, pár órán belül belehalt a gyógyszermérgezésbe.

Forrás: Ügyészség.hu

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfi ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények, köztük időskorú sértett ellen elkövetett rablás miatt emelt vádat. Akár 20 évet is kaphat.

Az ügyészség viszont azt javasolja, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje 18 év fegyházra.

A férfi korábban letartóztatásban volt, most egy másik ügy miatt jogerős börtönbüntetését tölti.