Fiatal sofőr okozott halálos balesetet Debrecenben

Vágólapra másolva!
Egy gyakorlatlan és fiatal sofőr okozott balesetet Debrecenben. Egy főútra akart rákanyarodni, de nem adott elsőbbséget egy balról érkező autónak és neki ment. Ettől a szabályosan közlekedő autós áthajtott a szemközti sávba, ahol összeütközött egy másik kocsival. A balesetben egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfinak 1 éve volt a jogosítványa, amikor tavaly augusztusban egyedül autózott Debrecen külterületén. Egy benzinkútról akart felhajtani a kétszer két sávos 35-ös főútra. Megállt a STOP táblánál, mielőtt felhajtott volna. Azért, hogy jobban felmérje a forgalmi helyzetet behajtott a főút külső sávjába. Az egyik odaérő autós ezt észrevette, és fényjelzéssel jelezte, hogy kiengedi a férfit.

Balra kanyarodás közben azonban figyelmetlen volt, és nem adott elsőbbséget a balról érkező, belső sávban hajtó kocsinak ezért összeütköztek.

A szabályosan haladó kocsi az ütközéstől áttért a szemközti sávba, ahol egy harmadik autónak ment neki, ami a szalagkorlátnak csapódott.

A szalagkorlátnak csapódott autóban az utas olyan súlyos megsérült, hogy nem sokkal azután, hogy kórházba vitték, meghalt.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől. A büntetés konkrét mértékét is meghatározták arra az esetre, ha a férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.