Egy gyakorlatlan és fiatal sofőr okozott balesetet Debrecenben. Egy főútra akart rákanyarodni, de nem adott elsőbbséget egy balról érkező autónak és neki ment. Ettől a szabályosan közlekedő autós áthajtott a szemközti sávba, ahol összeütközött egy másik kocsival. A balesetben egy ember meghalt.

A férfinak 1 éve volt a jogosítványa, amikor tavaly augusztusban egyedül autózott Debrecen külterületén. Egy benzinkútról akart felhajtani a kétszer két sávos 35-ös főútra. Megállt a STOP táblánál, mielőtt felhajtott volna. Azért, hogy jobban felmérje a forgalmi helyzetet behajtott a főút külső sávjába. Az egyik odaérő autós ezt észrevette, és fényjelzéssel jelezte, hogy kiengedi a férfit. Balra kanyarodás közben azonban figyelmetlen volt, és nem adott elsőbbséget a balról érkező, belső sávban hajtó kocsinak ezért összeütköztek.

A szabályosan haladó kocsi az ütközéstől áttért a szemközti sávba, ahol egy harmadik autónak ment neki, ami a szalagkorlátnak csapódott.

A szalagkorlátnak csapódott autóban az utas olyan súlyos megsérült, hogy nem sokkal azután, hogy kórházba vitték, meghalt.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől. A büntetés konkrét mértékét is meghatározták arra az esetre, ha a férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.