Eddig több mint nyolcvan bejelentés érkezett a Bács-Kiskun megyei tűzoltókhoz. Elsősorban fakidőlések és letört ágak miatt hívták őket, de villámcsapás miatt és vízeltávolításhoz is kértek segítséget például Soltvadkertről, Kecelről, Kiskőrösről, Bócsáról és Császártöltésről.

A beol.hu tudósítója szerint a Pirtótól Soltvadkert felé vezető úton fák dőltek az utakra. A zivatar kellős közepén az autók 30-40 km/h órával tudnak csak haladni, de még így is sokan megállnak és kiszálltak, hogy az eléjük borult ágakat, fatörzseket félredobják. 

Soltvadkerten a katolikus templomnál az egész utcát lezárták, mert egy hatalmas fa a villanyvezetékre dőlt.  A tűzoltók a helyszínen vannak és várják az áramszolgáltató munkatársait, akik áramtalanítják a környéket. Bócsára a soltvadkerti és kiskőrösi tűzoltók vonultak ki az utakra dőlő hatalmas fák miatt.

Orgoványra is lecsapott a vihar kedden este hat óra előtt. A hatalmas szélben fák dőltek ki és rövid áramszünetek is voltak. 

A tűzoltók munkáját lassítja, hogy vonulás közben több helyen is meg kell állniuk az akadályok miatt, és azokat szintén el kell távolítaniuk, ezért lehet, hogy lassabban érnek oda a riasztási helyszínre - írja a megyei lap online kiadása.