Egy családjával sétáló anyára zuhant rá 40 méter magasból egy öngyilkos férfi néhány napja. Egyikük sem élte túl a balesetet. A nővel ott volt a két gyereke és a férje is. Utóbbi karjaiban halt meg az asszony. A gyászoló férfi most a Borsnak beszélt a tragédiáról.

A tragédia után néhány nappal a gyászoló férj megrendítő interjút adott a Borsnak.

"Boglárkáról még a méhen belül kiderült, hogy valószínűleg van egy ritka betegsége, egy bizonyos légúti csavarodás.  A születése után megtudtuk, hogy az állapota szerencsére nem súlyos, így elég őt félévente kontrollra vinni. Boldogok voltunk mi négyen, Erzsivel úgy döntöttünk, hogy nem bővítjük tovább a családot.  Eleve nem vagyunk már fiatalok, inkább Mártonnak és Boglárkának adunk meg mindent a lehető legnagyobb boldogságban" – mondta a lapnak Bronz Gábor, a meghalt nő férje. 

Jézus a halála után harmadnapra támadt fel. Nekem is ennyi időm volt arra, hogy sokkos állapotban legyek, olyan volt, mintha én is meghaltam volna. Ám amikor vasárnap felébredtem, az jutott eszembe, hogy helyt kell állnom apaként. Fel kell nevelnem a gyerekeket.  Semmi más nem számít" - mondta.

"Boglárka még semmit sem fog fel az egészből, de Márton már 3 éves, neki annyit elmondtunk, hogy anya nagyon csúnyán megsérült, és sokáig kórházban lesz. Majd egy pszichológus segítségével szeretnénk neki elmondani az igazat".

A lapnak a gyászoló férfi apja elmondta, hogy fia és a családja épp aznap szabadultak a karanténból, és az első útjuk a játszótérre vezetett volna. A vírushelyzet miatt az erdélyi rokonok hosszú hónapokig nem láthatták a kis Boglárkát, ám végül a család mégis kivitte őt hozzájuk. Mikor hazatértek, két hétig otthon kellett maradniuk.

Miután kiléptek az ajtón, a férfinak valamiért vissza kellett mennie a lakásba, így lemaradt. A nő és a két gyerek lifttel indult el, Gábor pedig utánuk sietett.  Hallott egy puffanást, majd mintegy 20 másodperccel később már látta, hogy mi történt. A több mint 40 métert zuhanó öngyilkos klímaszerelő halálra nyomta az asszonyt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!