Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére felhőszakadás miatt.

Szerdára felhőszakadás veszélye miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetéseket Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyére, elsőfokút pedig Békés és Zala megyére.

Zivatarveszély miatt Budapest, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a zivatarokat egyre inkább felhőszakadás kíséri (jellemzően 20-40 milliméter között eshet rövid idő alatt, de délnyugaton akár 40-50 milliméternél is több); átmeneti szélroham és jégeső is előfordulhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján arra is figyelmeztet, hogy a Balaton nyugati medencéjénél továbbra is másodfokú viharjelzés van érvényben. Ilyenkor fennáll a magas és hosszú hullámok veszélye, a láthatóság csökken, csónak és vitorlás egyáltalán nem közlekedhet a vízen.

A Balaton többi részén, valamint a Fertő-tónál és a Tisza-tónál elsőfokú a viharjelzés.

Milyen idő várható?

Ma
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte sokfelé, délután inkább már csak délen várható eső, zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 20 és 28 fok között alakul a hőmérséklet - a tartósabban csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb. Hidegfronti hatás várható.

Csütörtök
Hajnalban délnyugaton még kialakul zápor, vagy zivatar; aztán reggeltől egyre inkább csökken a felhőzet, és sok napsütés valószínű. Megélénkül az ÉK-i szél. 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntek
Sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Kicsi az esély záporra. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 29-33 fokot, szinte országos hőség várható.

Hétvége
Igazi strandidőre van kilátás 30-32°C körüli meleggel és sok napsütéssel. Csak elvétve fordul elő frissítő zápor, zivatar.