Két fiatal a Dunába ugrott a Lánchídról. Az Origo olvasója a pesti rakparton vette észre, hogy mire készül két férfi, és felvette az életveszélyes ugrást. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett nagy baj.

Az Origo egyik olvasója a szerkesztőségünknek küldött egy videót, amin az látszik, hogy két fiatal átmászik a Lánchíd korlátján, vízbe ugranak, majd kiúsznak a partra.

"Augusztus 3-án a barátnőmmel ültünk a Lánchídnál egy bárban olyan délután kettő óra felé, és egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy két fiatal srác mászik ki a híd szélére, és utána rövid gondolkozás után leugrottak. Valószínűleg sértetlenül kiúsztak - írja az olvasónk a levelében.

A fiataloknak óriási szerencséjük volt, hogy éppen akkor nem ment át a híd alatt hajó vagy motorcsónak, illetve nem húzta le őket örvény a mélybe. De az is elég lett volna a szerencsétlenséghez, ha rossz szögben érkeznek a Dunába, hiszen a víz ekkora magasságból már nagyon tud csapni, és életveszélyes sérülést is tud okozni.

Emellett bárhol a vízben található olyan törmelék vagy szemét, amelyet szabad szemmel nem lehet látni, ami szintén súlyos sérülést okozhat.