Civil ruhás rendőrök lepték el szombaton Budapesten, a XXI. kerület egyik utcáját. Közben az ott élő 71 éves asszony tartott szóval telefonon egy csalót, aki a fiának kiadva magát próbálta megszerezni a megtakarított pénzét. Az idős asszony azonban nem hagyta magát, így el tudták fogni a csalót.

A rendőröket a nő fia értesítette, aki elmondta, hogy anyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitől, aki síró hangon szólalt meg és fiának kiadva magát közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége.Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt a csalóval, mobiltelefonjáról hívta a fiát. A mit sem sejtő csaló ezután a nőt megpróbálta rávenni, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot,

majd azt lakása előtt adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz.

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a rendőrök elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását.

Nem sokkal később egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett.

A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.A 42 éves férfit csalás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Később őrizetbe vették, és kérték a letartóztatását, amit azóta el is rendeltek.

A társát még keresik.