Az egyik sportlövő egyesületet működtető férfi több klubtagnak és más egyesületek tagjainak is segített könnyebb úton fegyvertartási engedélyhez jutni. Összesen 29 ember ellen emelt vádat az ügyészség.

A sportlövő egyesületet egy 64 éves férfi működtette, aki 2014-től több társával a saját és más sportlövő egyesületek, klubok tagjainak segített sportcélú fegyvertartási engedélyeket szerezni, vagy meghosszabbítani. Ehhez a tagoknak nem kellett teljesíteniük a jogszabály szerinti feltételeket. Így ezek a lőfegyver tartására és használatára vonatkozó engedélyek hamisak voltak.

A vádlottak között van egy 51 éves orvosnő is, aki úgy adta ki az orvosi igazolásokat, hogy igazából meg sem vizsgálta a klubtagokat.

Az ügyészség 29 embert vádolt meg lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás miatt. Azt javasolják, hogy a bíróság négy embert ítéljen letöltendő börtönre valamint kapjanak pénzbüntetést. Az orvosnőt határozott időre tiltsa el a foglalkozásától. A büntetések próbaidőre felfüggesztésére csak akkor látnak lehetőséget, ha a négy személy az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról.

A többi 25 vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést javasolnak.