Brutálisan megvertek egy fogyatékos férfit Ópályiban

Vágólapra másolva!
Félholtra vertek egy fogyatékossággal élő férfit Ópályiban pár nappal ezelőtt. A férfi éppen hazafelé sétált Mátészalkáról, amikor megtámadták. A tettes szabadlábon védekezik, az áldozat testvére szerint még dicsekszik is azzal, amit tett – bírja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Mátészalka és Ópályi között egy otthagyott zacskó jelzi, hogy hol történt az eset. A lap információi szerint egy értelmi fogyatékos embert vertek meg, ezt a település polgármestere megerősítette a Blikknek.

A megvert férfi testvérének elmondása szerint egy mátészalkai férfi verte meg a testvérét, aki jelenleg élet és halál között van, a szemét sem tudja kinyitni, lélegeztetőgépen van. A férfi szerint

a tettes azzal dicsekszik, hogy a mellkasán ülve negyed óráig ütötte a testvérét.

A helyiek szerint a megvert férfi a légynek sem ártott soha, kéregetni járt át Mátészalkára.

"Munkája nem volt, éppen ezért ment be Szalkára, hogy gyűjtögessen, kolduljon.

– mondta róla az egyik ismerőse.

A testvére szerint a férfi minden ok nélkül támadt rá Istvánra, a helyiek szerint viszont a szatyra és egy üveg bor miatt verte meg.

"Akármi is volt az oka, elfogadhatatlan, hogy egy védtelen embert bántanak. Mert ő megvédeni sem tudta magát" – tette hozzá a testvér, aki úgy tudja, hogy a támadót kiengedték a rendőrök és szabadlábon védekezhet.

A Blikk az esettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, akik a következőt válaszolták:

„A megyei rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 19 éves mátészalkai férfi ellen. A férfi a Mátészalka és Ópályi közötti útszakaszon, szóváltást követően bántalmazott egy ópályi férfit.

A bántalmazás következtében az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, szabadlábon védekezhet."