Óriási szikrák közepette szakadt le a keddi viharban Soltvadkerten egy malom tetőszerkezete, ami egy nagyfeszültségű oszlopot is magával rántott. Az anyagi kár több tízmillió forint lehet.

Leszakította egy háromemeletes malom tetőszerkezetét a szél a keddi viharban Soltvadkerten. Az esetről a baon.hu egyik olvasója készített felvételt

A lap azt írja, hogy a párhuzamos Ifjúság útján teljes hosszában állt a víz, amit a helyi vízközműszolgáltató emberei próbáltak szivattyúzni, a munkájukat azonban nehezítette, hogy a vihar miatt leszakadó malomtető magával rántott egy nagyfesztültségű oszlopot is. Így az egész városrészben nem volt áram.

A lap egyik olvasója pont a településre lecsapó viharról készített felvételeket az autójából, így sikerült rögzíteni a drámai pillanatot, amely a felvétel 40. másodpercétől látható.

Folyamatosan dolgoznak a károk helyreállításán

A cikk emlékeztetett, hogy a közel 120 éves malomépületre 15 évvel ezelőtt került fel az a vasszerkezetű, új tető, amit kedden egyben leszakított az orkán erejű szél és ledobta a malom melletti út közepére.

A cég egyik képviselője a lapnak úgy becsülte, hogy az anyagi kár több tízmillió forintra tehető.

A leszakadó tetőszerkezet miatt megrongálódott magasfeszültségű villanyvezetéket reggelre az áramszolgáltató munkatársai helyreállították. A városban több helyen jelenleg is folyamatos a károk felszámolása.