Facebookozás és a kormányra mutogatás történik a Lánchíd ügyében hónapok óta

Budapest, város, látkép, belváros, Lánchíd
Vágólapra másolva!
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt, ahol többek között a Lánchíd felújításával kapcsolatban kérdezték. Az igazgató szerint a Közbeszerzési Hatóság azért dobta vissza a tendert, mert az el lett bénázva. Szerinte Karácsony Gergely a jól bevált eszközökhöz nyúl vissza: facebookozik és a kormányra mutogat, ez történik hónapok óta.
Vágólapra másolva!

Hollik István kijelentette kérdésre válaszolva már a műsor elején, hogy a kormányzó párt nem gyakorolt semmiféle politikai nyomást a Közbeszerzési Hatóságra. Hollik szerint folyamatos ígérgetések után sikerült egy hibás tendert kiírni, ami nem a kormány, hanem a főváros problémája és hibája. Elmondta, hogy egy 2015-ös jogszabály szerint nyolcéves referenciaidőszakot lehet meghatározni, a hídfelújításra kiírt tenderben mégis tíz év szerepelt, ez volt az egyik hiba.

- mondta. Ennek a refererenciaidőszaknak azért van jelentősége, mert csak olyan cégek pályázhatnak, amelyek az elmúlt tíz (jogszabály szerint nyolc) évben építettek hidat. Karácsony Gergelyék érvelése, mely szerint az elmúlt tíz évben Budapesten nem történt hídépítés, tehát senki nem felel meg ennek a feltételnek, nem állja meg a helyét, ugyanis ez egy európai uniós közbeszerzés, tehát nemcsak budapesti cégek vagy budapesti referencia számít, hanem bármilyen más országban elvégzett munka is - emelte ki Hollik, hozzátéve, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon is épült elég híd.

- mondta a politikus.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatják meg.