Már 1 millió 367 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs íveket

Farkas Örs
Vágólapra másolva!
Már 1 millió 367 ezer 322-en küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket, illetve válaszoltak az online felületen - mondta el Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

A szóvivő arra emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a hétköznapokat, világszerte egyre nő a fertőzöttek száma, és a pandémiának várhatóan lesz második hulláma.

Kifejtette, hogy Magyarország a járvány első szakaszában sikeresen védekezett, mert

a kormány időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, a lakosság pedig fegyelmezett volt és együttműködő.

Ennek köszönhető, hogy sikerült elkerülni a tömeges fertőzést és a sok ezer halálos áldozatot. A járvány gazdasági hatásainak kivédése is sikerült, a kormány egymillió munkahelyet megvédett, és a magyar munkanélküliségi adatok a legjobbak közé tartoznak Európában.

A Nemzeti Konzultáció a gazdasági szuverenitás megőrzéséről és a járvány elleni hatékony védekezésről szól

- mondta Farkas Örs.

Hozzátette azt is, hogy egyrészt olyan kérdésekben kérik ki az emberek véleményét, mint például a maszkviselés, a határok lezárása, a vásárlási idősáv vagy az ingyenes parkolás. Másrészt a második Soros-tervről, amely gúzsba köti az abban részt vevő országokat.

Farkas Örs Forrás: Vogt Gergely/Vogt Gergely

Kiemelte, hogy

minden magyar család hétköznapjait érintő kérdésekről van szó,

ezért kéri a kormány, hogy aki eddig nem tette, mondja el véleményét a hátralévő tíz napban. Emlékeztetett, hogy a konzultációs ívek leadásának határideje augusztus 15-e. Az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs ívek, illetve az online felületen adott válaszok száma összesen 1 millió 367 ezer 322 - ismertette a szóvivő.

Hozzátette, hogy a baloldal ezúttal sem vesz részt az összefogásban, összegyűjti az íveket, akadályozza a védekezést, de ez - mint mondta - nem meglepő,

nekik továbbra sem az emberek érdeke, hanem a bevándorlás és a második Soros-terv számít, a magyar szuverenitás ellen dolgoznak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt arról is, hogy miközben erősödik a migráció, növekszik a magyar határhoz érkező migránsok száma, a bevándorláspárti baloldal azon dolgozik, hogy a migránsok akadálytalanul érkezhessenek Magyarországra.