Novák Katalin: Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni - tájékoztott Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke szerdán.
Vágólapra másolva!

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a jelölés július 31-én zárult, és óriási volt az érdeklődés iránta.

Négy kategóriában - egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb - lehetett jelölni azokat, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Illyés Tibor

- fogalmazott Novák Katalin, arra is kitérve, hogy a Nők Magyarországért Klub olyan nőket szeretne elismerni, akik nincsenek reflektorfényben.

- hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt tükrözték a jelölések is. Mind a négy kategóriában sok jelölés érkezett.

Mások mellett önkénteseket, ápolónőket, gyűjtések szervezőit, rászorulóknak élelmiszerellátást biztosító, idősek gyógyszervásárlását segítő nőket jelöltek a díjra.

Szilas Cecília miniszterelnöki főtanácsadó, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az egyesület elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nők Magyarországért Klub tagjai (balról jobbra) a Nők Magyarországért-díjról tartott sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2020. június 22-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- mondta Novák Katalin, aki hozzátette: a jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez, és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyerteseket közönségszavazással választják ki.

A tervek szerint a közönségszavazást még augusztusban lebonyolítják, hogy a díjátadót szeptember közepén meg tudják tartani

- jelezte az államtitkár.

A kezdeményezésről további részletek a nokmagyarorszagert.hu oldalon érhetők el.