Több mint ötmilliárd forintból legalább 150 raktárkoncert létrejöttét támogatja a kormány - jelentette be Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a zenészek és a velük dolgozó háttérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a felvételeket pedig várhatóan szeptembertől teszik majd elérhetővé.

Több mint ötmilliárd forint értékben támogatjuk legalább 150 raktárkoncert létrejöttét, ahol a hazai könnyűzenei élet szereplői profi technika és saját stábjuk segítségével játszhatják el dalaikat - mondta Szentkirályi Alexandra kedden kora délután közzétett videójában. 

A kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy a zenészek és háttérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a professzionális fény- és színpadtechnikáról, illetve a produkciók felvételéről és közzétételéről pedig - a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával - az Antenna Hungária gondoskodik. A koncerteket várhatóan szeptemberben teszik elérhetővé.

A legnagyobb fesztiválok szervezőivel egyeztetnek

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón jelentette be, hogy Magyarországon a járvány stagnál, az Operatív Törzs szerint a jelenlegi szabályozáson való változtatás kockázatokat hordoz magában, így 

az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat, korlátozásokat augusztus 15 után is fenntartják.

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett, hogy ezért idén nyáron elmaradnak a sokak által várt nagykoncertek, fesztiválok. 

– Azért döntöttünk így, mert nem szeretnénk kockáztatni a járvány újbóli fellobbanását, és például a hagyományos őszi iskolakezdést – mondta a kormányszóvivő. 

Szentkirályi szerint ugyanakkor azt is tudják, hogy mindez nagyon nehéz helyzetbe hozta a hazai könnyűzenészeket és a velük dolgozó háttérembereket. Mint mondta, a kormány számos ágazatnak nyújtott már segítséget, most a zenészeken a sor.

Szentkirályi Alexandra azt is elárulta, hogy olyan előadókra számítanak, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, a Tankcsapda és Balázs Fecó. A többi, fesztiválokról megszokott zenekarról a legnagyobb fesztiválok szervezőivel egyeztetnek.