Maszkos betörőbandát fogott el a rendőrség Berettyóújfaluban - videó

orosházi betörés
A betörésnél, és a széf felnyitásánál használt szerszámok.
Vágólapra másolva!
Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható négytagú csoportot fogtak el a Békés megyei rendőrök Berettyóújfaluban - számolt be honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet 2020. július 6-áról 7-ére virradó éjjel Orosházán, egy cég irodaházából.

A telephelyen működő biztonsági kamera rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket.

Nem sokkal később az a férfi, aki az erkély ajtajának ablakát betörte és bement az irodába, a széffel a kezében távozott. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei helyszíni szemlét tartottak és információkat gyűjtöttek a történtekről.

A betörők az erkélyen át jutottak be a cég irodájába, majd elvitték a széfet Forrás: WWW.POLICE.HU

Felmerült a gyanúja annak, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves mezőtúri, a másik pedig egy 17 éves túrkevei férfi.

Az orosházi nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. augusztus 6-án hajnalban fogták el őket Berettyóújfaluban. Velük volt a 17 éves fiú gyomaendrődi édesapja és egy 30 éves mezőtúri férfi is.

A betörésnél és a széf felnyitásánál használt szerszámok Forrás: WWW:POLICE.HU

A gyanú szerint közvetlenül az elfogásuk előtt egy berettyóújfalui telephelyen kibontották az irodaépület falát, betörték az iroda ajtaját, majd kinyitották a páncélszekrényt és elvitték belőle a pénzt.

A rendőrök a telephely közelében tartóztatták fel őket. Átkutatták az autójukat, amelyben a betöréshez használt szerszámokat és pénzt találtak.

Az ellopott pénzt is megtalálták a rendőrök. Forrás: WWW.POLICE.HU

Az Orosházi Rendőrkapitányság a négy férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A csoport tagjai a gyanú szerint az orosházi és a berettyóújfalui mellett több hasonló betörést is elkövethettek az országban.

A nyomozók vizsgálják, hogy hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak. Az elkövetők elfogásáról felvétel is készült: