A katasztrófavédelem honlapján azt írják, hogy péntek reggel 6 óra körül a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Jelenleg négy település 35 tűzoltója küzd a lángokkal, és megkezdték az épület vasszerkezetének a bontását, hogy jobban hozzáférjenek a tűzhöz - nyilatkozta az MTI-nek a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Papp-Kunkli Nóra elmondta azt is, hogy a környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjanak otthon.

Frissítés 19:10: A tűzoltók meg fékezték a lángokat. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

Frissítés: Több mint ötven tűzoltó kilenc vízsugárral még mindig küzd a mintegy 300 méter hosszú épületben keletkezett tűzzel, amely kiterjedt a benne tárolt faanyagokra és targoncákra. Az épületből több gázpalackot sikerült épségben kivinni, senki nem sérült meg. Folyamatosan mérik a füstszennyeződést, és továbbra is azt kérik a környéken lakóktól, hogy ne hagyják el otthonaikat, és tartsák zárva az ablakokat.

Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a debreceni, a hajdúböszörményi, a hajdúszoboszlói és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. 

Péntek kora reggel gyulladt ki egy faipari telephely Hajdúböszörményben.Forrás: WWW.HAON.HU/MATEY ISTVÁN

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy 

az épület teljes terjedelmében ég, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak.

A tűzoltóknak több gázpalackot is sikerült épségben kivinniük az épületből.

Az épületben targoncák is kigyulladtak.Forrás: HAON.HU/MATEY ISTVÁN

A helyszínen 35 tűzoltó küzd a lángokkal, és megkezdték az épület vasszerkezetének a bontását, hogy jobban hozzáférjenek a tűzhöz. A lángok oltását előbb haboltóval kezdték, most négy vízsugárral locsolják a tüzet a debreceni, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, és a helyszínre érkezett egy nyíregyházi vízszállító kocsi is - ismertette a részleteket Papp-Kunkli Nóra.

Négy település 35 tűzoltója vonult ki a helyszínre.Forrás: HAON.HU/MATEY ISTVÁN

A füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma.

A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjanak otthon.