Ismét erőszakosan próbált átjutni a magyar-szerb határon egy migránscsoport - közölte a rendőrség a honlapján.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint péntek délelőtt 19 migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, Hercegszántónál. A határ mentén szolgálatot teljesítő rendőröket néhányan kövekkel és egyéb tárgyakkal kezdték dobálni. A csoportból többen megpróbáltak illegálisan Magyarország területére jutni.

A jogellenes határátlépési kísérletet a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák megakadályozták. A migránsok visszamentek Szerbia mélységébe.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült egy esetlegesen bekövetkező hasonló eseményre- emelte ki a rendőrség.

Szerdára virradóra a Csongrád-Csanád megyei Röszkénél próbált meg bejutni Magyarország területére jogellenesen egy erőszakos migránscsoport, de a rendőrök és a katonák ezt is megakadályozták.

A közlemény szerint akkor a rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot, akik a határ több pontján egyszerre próbáltak meg illegálisan Magyarország területére jutni. 

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, néhányan obszcénul, szeméremsértő módon viselkedtek. Mintegy harmincan felmásztak a határkerítésre, így próbálva bejutni az országba. Azt is hozzátették, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák minden jogellenes határátlépési kísérletet megakadályoztak.