A nagyobbik kormánypárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezetének (Tiszaújváros és Szerencs környéke) döntése értelmében, a tragikus motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje az őszi időközi választáson. 

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselőválasztást a tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben, amelyen a választók a július 10-én tragikus körülmények között meghalt Koncz Ferenc utódjáról döntenek.

A Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezete tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia jelöltségét támogatta a soron következő, időközi országgyűlési választáson.

Koncz Zsófia és Koncz FerencForrás: Origo

A jelölt személyéről a végső döntést a Fidesz országos elnöksége hozza meg.

Kicsoda Koncz Zsófia?

Koncz Zsófia 30 éves, jogász. 

Ő és a férje is Szerencsen születtek és nőttek fel.

Koncz ZsófiaForrás: Origo

Koncz Zsófia a helyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolába, majd a Bocskai István Gimnáziumba járt. Jogi diplomáját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, időközben egy éven keresztül - ösztöndíjjal - Franciaországban is tanult.  Több nyelven, angolul, franciául és németül is beszél.

Korábban versenyszerűen kézilabdázott és táncolt, a hobbijai közé tartozik a lovaglás és a motorozás.

2017-től kezdődően  a Washingtoni Magyar Nagykövetségen a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik. 

Koncz Zsófia hosszú ideje aktív a közéletben.

2005-ben huszadmagával megalapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Koncz Zsófia a Fidelitas BAZ megyei választmányának tagjaival

Az Origo úgy tudja, hogy Koncz Zsófia már gyerekkorától nagyon érdeklődött édesapja munkája után, járta vele a környéket, és már 15 évesen segítette Koncz Ferencet a 2006-os országgyűlési választásokon. Ezért jól ismeri a választókerületet, az ott élő embereket.

Ezért gondolta úgy a Fidesz helyi szervezete, hogy nemcsak alkalmas, de méltó is arra, hogy továbbvigye Koncz Ferenc örökségét, és megvalósítsa édesapja terveit, elképzeléseit. 

A jelölt személyéről a végső, hivatalos döntést a Fidesz elnöksége hozza majd meg.