32-vel nőtt itthon a koronavírussal fertőzöttek száma

covid-19 koronavírus korona vírus közlekesé maszk védőmaszk BKK tömeg covid 19 fertőzés betegség járvány
Vágólapra másolva!
32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést szombat reggelre, halálos áldozata nem volt a betegségnek az elmúlt 24 órában. Az igazolt esetek száma így 4653-ra nőtt, az aktív fertőzöttek száma 560 fő.
Vágólapra másolva!

32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4653 főre nőtt az itthon eddig beazonosított fertőzöttek száma - írja a hivatalos tájékoztató honlap. A koronavirus.gov.hu-n megjelent szombat reggeli közlemény szerint a halálos áldozatok száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 560.

Védőmaszkot viselő járókelők a fővárosban. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka budapesti Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint írják, az aktív fertőzöttek 34 százaléka, a halálos áldozatok 60 százaléka, a gyógyultaknak pedig a 44 százaléka budapesti. Jelenleg 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A cél, hogy a határokon kívül tartsuk a vírust

A közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását – hangsúlyozzák.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A közleményből az is kiderül, hogy

az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Felhívták a figyelmet, hogy ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.