35-tel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4731 főre nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Meghalt három krónikus beteg, így a halottak száma 605 fő, 3525-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 601. Az aktív fertőzöttek 31%-a, a halottak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti.

61 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal kiemeli, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük.

Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk - írják.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatónkat itt olvashatja.