Jogsértő lehet, hogy a baloldali fővárosi vezetés veszélyesen keskeny sávot hagyott az autósoknak az új biciklisávok miatt

Karácsony Gergely Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Jogsértő lehetett Budapest főpolgármestere, amikor az új kerékpársávok kijelölése során – a hatályos jogszabályi rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva – túl keskeny sávot hagyott az autósoknak, ezzel veszélyeztetve a közlekedés biztonságát. Az Európai Paréa,emt elnöki hivatalának V4NA-hoz eljuttatott állásfoglalása szerint a jogállamiság fő kritériuma, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak.
Vágólapra másolva!

A Főpolgármesteri Hivatal irányítása alá tartozó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején, áprilisban rohamtempóban látott hozzá új kerékpársávok kialakításához. A főpolgármester rendelete alapján több esetben előfordult, hogy az autósoknak fenntartott külső sáv a jogszabályban előírtakhoz képest (minimum 2,75 méter) életveszélyesen keskenyre, 180 cm szélesre szűkült, vette észre a Ripost napilap. Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési gócpontjában, a BAH csomópontban az autóbuszok és a teherautók fizikailag nem férnek el a számukra kijelölt külső sávban, így ezek jelentős túllógásukkal veszélyeztetik a többi jármű, illetve vezetőik és utasaik biztonságát.

A buszoknak kijelölt út szélessége a BAH-csomópontnál Forrás: V4NA

Magyarországon a 11/2001. (III. 13.) számú KöVíM rendelet (Közlekedési és Vízügyi Minisztérium) rendelkezik az útburkolati jelek tervezéséről és létesítéséről. A rendelet mellékleteként az útburkolati jelek tervezésére és létesítésére vonatkozó műszaki szabályzat (ÚBJSZ) előírja: „az útburkolati jellel jelölt forgalmi sávok megengedett legkisebb szélessége lakott területen legalább 2,75 méter, lakott területen kívül pedig legalább 3 méter". Vagyis Karácsony Gergely a jogszabály előírással szembe menve közel egy métert elvett az autósok haladási sávjaiból. Mindez arra utal, hogy a baloldali politikus ezzel nemcsak a közlekedőket veszélyezteti, de jogállami normákat is megsértett.

„A jogállamiság azt jelenti, hogy egy társadalom minden tagjára – beleértve a kormányokat és a parlamenteket – egyformán vonatkoznak a törvények (...), függetlenül a politikai többségtől" – áll az Európai Parlament elnöki hivatalának V4NA kérdésére megküldött válaszban. A V4NA nemzetközi hírügynökség általánosságban tett fel kérdést az Európai Parlamentnek, és ezt a választ kapták.

Az Európai Parlament elnöki hivatalának válasza a V4NA kérdésére Forrás: V4lapi509

A magyar főváros egyik legismertebb jelképe az UNESCO Világörökség részét képező dunai panoráma. Ennek része a főváros legrégebbi hídja, a Lánchíd. A főpolgármester hivatalba kerülése után hónapokig halogatta az egyre rosszabb állapotban lévő híd felújítására vonatkozó pályázat kiírását. Majd amikor júliusban kiírták a tendert, a független magyar Közbeszerzési Hatóság (KH) több tartalmi hibát talált a dokumentumban, például a pályázók referencia-követelményeire vonatkozóan. „Az ajánlatkérő felelőssége, hogy úgy állítsa össze a hirdetményét, hogy az megfeleljen a jogszabályi előírásoknak" – idézte a KH hiánypótlási felhívását az Origo.

A hibásan kiadott pályázati felhívás miatt tovább csúszik a Lánchíd felújítása, noha a júniusban kiadott szakértői vélemény szerint a híd szerkezeti elemeinek állapota "folyamatosan romlik", és a helyszíni szemlén tapasztalt "súlyos problémák" kezelése szinte lehetetlen.