13.000 forintért írt hamis papírt a betegének egy nyíregyházi orvos

Vágólapra másolva!
Vesztegetés elfogadásával vádolnak egy Nyíregyháza közelében élő háziorvost, aki pénzért hamisan igazolta le az egyik betege keresőképtelenségét, illetve gyógyszereket írt fel úgy, hogy a betegeket meg sem vizsgálta.
Vágólapra másolva!

Az orvos egy betéti társaság nevében végezte a munkáját, melynek során igazolhatott keresőképtelenséget és írhatott fel gyógyszert is betegei részére.Tavaly júniusban

az egyik helyi azt kérte tőle, hogy hogy két hétre visszamenőleg igazolja le keresőképtelenségét. Az orvos ezt 13.000,- forintért meg is tette a gyanú szerint.

A férfi kifizette a pénzt, majd majd azt kérte, hogy az két gyerekének - akik egyébként még sosem jártak a rendelőben - írjon fel gyógyszereket, amit az orvos szintén megtett.

A férfi végül nem használta fel a hamis igazolást, és a recepteket sem váltotta ki, az egészet azért csinálta, hogy lebuktassa az orvost, akiről már korábban is sejtette, hogy megvesztegethető.

A férfi ellen a rendőrök megszüntették az eljárást, mert nem követett el bűncselekményt. A kihallgatás során az orvos beismerte tettét.

Az ügyészség vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat ellene, amiért a törvény szerint 8 évet is kaphat.

Az ügyészség 1 év 5 hónap börtönt javasolt számára, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz,

és lemond a tárgyalásról való jogáról, emellett javasolta a foglalkozásától való eltiltást, és 13.000 forint vagyonelkobzást.