Egy lengyel LMBTQ-aktivista megrongált egy kamiont, megverte a sofőrjét, Soros magyar szervezetei az erőszakos aktivista mellett tüntetnek

Vágólapra másolva!
Három magyarországi LMBTQ-lobbicsoport, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride és a Teektura tüntetést szervezett kedden a budapesti Lengyel Nagykövetségnél egy „Margot" becenévre hallgató, magát „transzgenderként" meghatározó lengyel LMBTQ-aktivista mellett, aki nemzeti és vallási szimbólumokat gyalázott meg, illetve megtámadta egy konzervatív szervezet tagját, kárt téve a járművében is. A konzervatív aktivista megtámadása miatt letartóztatták Margotot, és eljárást kezdeményeztek ellene. Az Amnesty viszont hamisan úgy állítja be a történteket, hogy csupán a szobrok meggyalázása miatt tartóztatták le az LMBTQ-aktivistát, ráadásul a konzervatív varsói kormány elleni brüsszeli beavatkozást követel. Ugyanakkor az már önmagában is veszélyes, hogy a koronavírus-járvány idején rendez tüntetést egy magát „jogvédő" szervezetnek mondó csoportosulás.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, pénteken a varsói bíróság indítványának megfelelően a lengyel hatóságok két hónapra letartóztatásba helyeztek egy Margo Szutowicz nevű, de mindenki által „Margot"-ként emlegetett transzgender, LMBTQ-aktivistát, mert az megtámadta egy konzervatív szervezet kamionjának a sofőrjét.

Margot először kiszúrta a kamion kerekeit, majd rátámadt a rongálást megakadályozni akaró, közben videózó sofőrre, aki a támadás során megsérült, a járműben pedig 1500 dollárnak megfelelő kár keletkezett.

Az LMBTQ-aktivistának voltak társai is, de ők állítólag nem avatkoztak közbe, így végül ellenük nem indítottak eljárást.

Margot és társai a magát „feminista és queer kollektívaként" meghatározó, radikális baloldali Stop Bzdurom nevű LMBTQ-csoportosulás tagjai.

Még július 29-én ők gyaláztak meg több varsói keresztény és nemzeti jellegű szobrot azáltal, hogy szivárványszínű zászlókkal és az anarchista mozgalomra utaló rózsaszín kendővel takarták le őket.

A lengyel LMBTQ-aktivisták több szobrot megrongáltak

A szoborrongálók közül a hatóságoknak csak Margotot sikerült azonosítaniuk, őt két napra rabosították, és eljárást indítottak ellen.

Pénteken azonban nem keresztény szimbólumok meggyalázása miatt tartóztatták le, hanem a konzervatív aktivista megtámadása miatt.

A budapesti Lengyel Nagykövetség épülete elé Margot melletti kiállásul tüntetést szervező

Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride és a Teektura tehát hamisan állítja azt, hogy szoborrongálás miatt tartóztatták le az LMBTQ-aktivistát.

Forrás: FACEBOOK

Az eseményről szóló Facebook-bejegyzésükben beszámolnak még a Margot melletti varsói tüntetésről, közölve azt, hogy 48-50 személyt vittek el a rendőrök, szerintük azért, mert „élőlánccal próbálták meg megakadályozni a jogszerűtlen letartóztatást".

Arra nem térnek ki, hogy elállták a rendőrautó útját, tehát törvénytelenül akadályozták a rendőri intézkedést,

illetve arra sem, hogy amerikai radikális baloldali mintára „fasisztáknak" minősítették a lengyel rendőröket.

Az amerikai radikális baloldalra való utalás egyébként általánosnak volt mondható Varsóban.

Az Amnesty és társai arról sem számoltak be, hogy

a pénteki őrizetbe vételüket követően néhány órán belül elengedték az összes LMBTQ-aktivistát, hamisan tehát azt a látszatot keltik, mintha még mindig őrizetben lennének.

Az aktivisták egyébként valamennyien a Stop Bzdurom tagjai.

Ráadásképpen az 1969-es New York-i Stonewall-lázadáshoz hasonlítják a pénteki, varsói eseményeket, noha nyilvánvaló, hogy nem lehet összehasonlítani a 60-as évek Amerikájában a melegek helyzetét a mai lengyel állapotokkal, hiszen ez utóbbi lényegesen jobb,

szó sincs arról, hogy valakit a szexuális orientációja miatt letartóztatnak.

A magyar tüntetésszervezők ezt követően beszámoltak a szombati, varsói LMBTQ-tüntetésről, majd elkezdték gyalázni Andrzej Duda konzervatív államfőt.

Továbbá hamisan azt állították, hogy „az elnökválasztási kampány során több, mint 100 város nyilvánította magát LMBT-mentes városnak, aminek következtében ezek a városok európai uniós források megvonására számíthatnak".

A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlenegy lengyel várost sem nyilvánítottak LMBTQ-mentes övezetté, csupán a külföldről finanszírozott LMBTQ-propagandát tiltották ki onnan,

ez a folyamat pedig nem a júniusi kampányban kezdődött, hanem még 2019 elején.

Azt természetesen megemlítették, hogy Rafał Trzaskowski, Varsó polgármestere, bukott államfőjelölt kiállt az LMBTQ-tüntetők mellett, illetve a nyíltan bevándorláspárti Dunja Mijatovic is, aki az Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Majd ismét egy valótlan állítás következik, miszerint az Amnesty International Magyarországnak és társainak „egy lengyelhez hasonló homofób és transzfób rezsim elnyomása alatt kell képviselnünk az LMBTQ emberek érdekeit".

A végén a konzervatív Lengyelországgal szemben brüsszeli és strasbourgi fellépést követelnek, ez szó szerint így hangzik: "arra kérjük az Európai Bizottságot és a Parlamentet, hogy tartsanak rendkívüli ülést a lengyel LMBTQ emberek ügyében, és tegyen meg mindent azért, hogy a lengyel LMBTQ politikai foglyokat azonnal elengedjék, és lépjen fel határozottan az LMBTQ ellen irányuló rendőri erőszak ellen Lengyelországban". A „politikai foglyok" elnevezés a valóságnak egy olyan szintű elferdítése, amit már kommentálni sem érdemes.

Az Amnesty International és társaik a bejegyzésükben egy szóval sem utalnak arra, hogy koronavírus-világjárvány idején közegészségügyi szempontból veszélyes volt Varsóban két tömegtüntetést szervezni - elég utalni az amerikai szélsőbaloldali tüntetések súlyos járványkövetkezményeire -, sőt mi több, a

budapesti Lengyel Nagykövetség épülete elé hívják az embereket, mit sem törődve a járvánnyal. Azaz, nem érdekli őket a veszély: a koronavírus-járvány kellős közepén szerveznek tüntetést Budapesten.

Kérdés persze, hogy egy valódi jogvédő szervezet tenne-e ilyet?

Forrás: FACEBOOK