Két férfi is megpróbálta lefizetni a határőröket Beregsuránynál. Az egyiküknek nem volt érvényes útlevele, a másik pedig gyalog akart belépni az országba, hogy tovább sétáljon Németországba.

Az orosz származású németállampolgár érvényes útlevél nélkül akart kilépni Magyarországról Beregsuránynál. Ennek érdekében megpróbálta 100 euróval lefizetni a határőrt, hogy engedje át a határon.

Az ügyészség javaslatára a bíróság 1 napon belül, augusztus 7-én hivatali vesztegetés miatt 1 év 10 hónap, 3 évi próbaidőre felfüggesztette börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre kitiltotta Magyarországról és 100 euró vagyonelkobzást rendelt el. Az ítéletet az ügyész és a férfi tudomásul vette, a védő 3 nap gondolkodási időt kért, így a döntés nem jogerős.

Egy nappal később, augusztus 8-án egy ukrán férfi gyalog akart Németországba jutni Magyarországon keresztül. Ennek érdekében Beregsuránynál akart belépni az országba. A járvány helyzet miatt azonban gyalog nem lehet bejönni az országba, erről a kormányrendeletről tájékoztatta is a határőr a férfit. Ekkor a gyalogos a kezelőfülkébe benyúlva az útlevele végére lapozott, ahova korábban egy 50 eurós bankjegyet tett.

A férfit őrizetbe vették, majd az ügyészségen elismerte a tettét. Távmeghallgatással ma állítják bíróság elé - írja az ügyészség.hu