El kell érni, hogy minden magyar gyerek minden nap mozogjon, mert ezzel jelentősen javítható az egészségügyi állapotuk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 Aktuális csatorna egyik műsorában. Továbbá közölte, hogy múlt héttől a határon túliak is pályázhatnak a jó tanuló, jó sportoló címre.

Potápi Árpád János felhívta rá a figyelmet: Magyarországon az elmúlt tíz évben sokat tettek ezért, hogy a gyerekek minden nap mozogjanak, hiszen bevezették például a mindennapos testnevelés órát.
A kormány szeretné elérni, hogy a határon túli magyar iskolákban is legyen lehetőségük erre a gyerekeknek - közölte az államtitkár.

Potápi Árpád JánosForrás: MTI/Balogh Zoltán

Emlékeztetett rá, hogy

a múlt héten nekik is meghirdették a jó tanuló, jó sportoló címet, amelyre kiváló tanulmányi és kiemelkedő sporteredményeket elérő külhoni magyar diákok pályázhatnak.A pályázatot augusztus 31-éig lehet benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen. Az év jó tanulója, jó sportolója címet és a vele járó 300 ezer forintos jutalmat külhoni régiónként egy-egy diák nyerheti el - tette hozzá Potápi Árpád.