Megérkeztek a legfrissebb adatok a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. 15 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, nincs újabb halott - írja a hivatalos tájékoztatási oldal.

15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). 

Ezzel 4746 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.  A halottak száma változatlanul 605 fő, 3527-en pedig már meggyógyultak. 

Az aktív fertőzöttek száma 614 fő. 

Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

15 új fertőzöttet találtak az elmúlt naponFotó: Koncz Márton - Origo

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük 

- írja az oldal.

Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.