Az ügyészség javasolta a letartóztatását annak a 24 éves, szlovák férfinak, aki Salgótarján utcáin parkoló autók katalizátorait lopta el.

A férfi júliusban négy éjszaka is elment szlovákiai lakóhelyéről Salgótarjánba, hogy az utcákon parkoló autók katalizátorait ellopja. Ehhez

magával vitt egy csővágót, és megbontotta vele a kipufogórendszereket. Két alkalommal kisteherautóról, másik két esetben személyautókról lopta el az alkatrészeket ezzel a módszerrel,

alkalmanként százezer forint feletti kárt okozva a tulajdonosoknak.

Augusztus 8-án újabb lopásra készült, azonban ez alkalommal tetten érték a rendőrök. Éjfél után, ahogy az országhatárt átlépte, Somoskőújfalun igazoltatták, és átkutatták az autóját, amiből előkerült a lopáshoz használt csővágó, ezért a férfit őrizetbe vették.

Mivel a férfi külföldön él, nincs állandó munkája és rendszeres jövedelme, emellett a bűncselekményeket sorozatjelleggel követte el, és újra-meg újra visszatért az országba bűnismétlés céljából, az ügyészség augusztus 10-én javasolta a letartóztatását.

A bíróság az ügyész javaslatával egyetértve augusztus 11-én elrendelte a férfi letartóztatását a  a bűnismétlés, szökés, és rejtőzködés elkerülése miatt.