Úgy tűnik, a baloldal és médiájuk nem tanult az elmúlt hónapok történéseiből, még mindig abban a hitben élnek, hogy következmények nélkül marad az álhírek terjesztése. Újabban azzal árasztották el a sajtójukat és a közösségi oldalukat, hogy egy zuglói gimnáziumban egy korábban vonatbalesetet szenvedett kislány nem tudja majd szeptemberben megkezdeni a tanévet, mert az ígéretek ellenére a tankerület nem akadálymentesítette az iskolát. Állításuk azonban most sem fedi a valóságot.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a baloldali média továbbra is azzal van tele, hogy a Teleki Blanka Gimnáziumban semmi sem történt az iskola akadálymentesítése ügyében. Ezért az a diáklány, aki korábban vonatbalesetet szenvedett, és egy közel egyéves rehabilitáción van túl, nem fogja tudni megkezdeni a tanévet a régi iskolájában, mert a 120 éves épület nincs akadálymentesítve. Az igazság ezzel szemben az, hogy 

első ütemben megindult a vizesblokk akadálymentesítése, augusztusban pedig a széklift is megérkezik. Erről július végén Rétvári Bence parlamenti államtitkár számolt be. 

Zugló szocialista országgyűlési képviselője, Tóth Csaba azonban ennek ellenére kétségbe vonta, hogy megvalósul-e az akadálymentesítés szeptemberre. Az álhírgyártás egyik éllovasa, az Ezalényeg.hu pedig Borbély Ádámot, a XIV. kerület fideszes önkormányzati képviselőjét gyanúsította azzal, hogy hazudott az akadálymentesítésről szóló beszámolójában.

Borbély úgy reagált a baloldali média asszisztálásával zajló álhírekre, hogy: 

Tóth Csabáék a Facebookot is ellepték olyan hirdetésekkel, amelyek szerint „nem halad az akadálymentesítés". Ám ezen már nem is lehet igazán meglepődni, hiszen a baloldalnak napi rutinjává vált az alternatív valóság építése. Az MSZP-s Korózs Lajos-féle álmentős videó fiaskójából sem voltak képesek levonni a megfelelő tanulságot, és továbbra is egyre újabb álhírekkel rukkolnak elő.