Az ismerősének járó szociális támogatást vette fel egy csaló nő Borsodban

Vágólapra másolva!
Kihasználta, hogy ugyanaz a vezetéknevük a szociális támogatásra jogosult ismerősével és a postai ügyintézőt megtévesztve, megszerezte a pénzt. 
Vágólapra másolva!

Május 6-án reggel, egy borsodi kistelepülés postahivatalába ment be

a 41 éves nő, ahol az ügyintézőnek azt mondta, hogy a segélyre jogosult férfinek a közeli hozzátartozója.

Ezt azért tudta elhitetni a postai dolgozóval, mert a férfivel ugyan az a vezetéknevük. Csakhogy igazából nem vér szerinti, csak név rokonok.

Az volt a nő célja, hogy megszerezze a férfinek járó szociális támogatást, összesen 22.800.- forintot, annak tudta és beleegyezése nélkül.

Az ügyintéző nem volt elég körültekintő, nem győződött meg kellő alapossággal arról, hogy a 41 éves nő valóban rokona-e a férfinak. Így jóhiszeműen, előbb odaadta a csalónak, a férfinek járó postai kifizetési utalványt, majd miután a nő ráhamisította az ismerőse aláírását, az ügyintéző pedig kifizette neki a pénzt.

Mielőtt a nő kiment volna a postáról, belépett a segélyre jogosult férfi, és amikor megtudta, hogy mi történt, visszakérte a neki járó pénzt a nőtől.


Mivel büntetlen előéletű 41 éves nő a tettét beismerte, a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség, a cselekmény csekély tárgyi súlyára is tekintettel úgy ítélte meg, hogy az egy éves feltételes ügyészi felfüggesztéstől a nő magatartása kedvezően változhat.