A Fiatalok Világnapja alkalmából ötletpályázatot hirdet meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahol a fiatalok véleményére és ötleteire kíváncsiak a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban - erről beszélt közösségi oldalán megosztott videójában a fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Rácz Zsófia kiemelte: céljuk, hogy teret és nyilvánosságot biztosítsanak a különféle elképzeléseknek.

Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a Fiatalok Világnapjának –írja közösségi oldalán a fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Rácz Zsófia úgy folytatja, hogy ennek az ünnepnek a célja, hogy a fiatalok is kapjanak egy olyan napot, amikor felhívhatják a figyelmet a társadalomban betöltött szerepükre, jogaikra, kötelességeikre. Az egyik legfontosabb kérdés pedig az, hogy tudunk-e fenntartható és környezettudatos módon élni, megőrizve a bolygót gyermekeink és unokáink számára?

Annak érdekében, hogy megismerjék a fiatalok véleményét a témával kapcsolatban, pályázatot hirdet az EMMI „Fenntartható lendület" címmel.

Szeptember 30-áig várják a fiatalok elképzeléseit arról, hogy szerintük a fenntartható fejlődés hogyan valósítható meg, milyen ötleteik vannak a témával kapcsolatban és a mindennapjaikban ez hogyan jelenik meg. Azok pályázatát is várják, akiknek van startup ötletük vagy közösségi, helyi kezdeményezésük, amit szeretnének, ha többen megismernének.

A cél, hogy teret és nyilvánosságot biztosítunk az ötleteiteknek, hogy ez minél több emberhez eljusson

–hangsúlyozta Rácz Zsófia.