Busai Attila a barátjával egy budapesti étteremben szórakozott, ahol összevesztek a vendéglátóhely vezetőjével. A férfi odahívta az ismerősét, hogy „tegye őket helyre". Az ismerős másodmagával érkezett, és megverték a Ferencváros korábbi labdarúgóját és a barátját is. A bíróság ma döntött a letartóztatásukról.

Ugyan a bíróság megállapította, hogy a három támadó gyanúsítása megalapozott, de 

a két férfit, aki megverte Busaiékat, és az étterem vezetőjét is szabadlábra helyzete. 

A döntés ellen az ügyészség fellebbezett - mondta el az Origónak Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Közleményében azt írja az ügyészség, hogy a bíróság álláspontja szerint még tisztázni kell az étterem vezetőjénél az elkövetői minőséget, és hogy az milyen körű. Valamint nem értett egyet az ügyészséggel abban, hogy a három férfi szabadon engedésük esetén veszélyeztetnék a bizonyítást.

Busai Attila, a Ferencváros játékosa örül a góljának 2014 augusztusábanForrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogy azt korábban megírtuk, Busai Attila és a barátja augusztus 5-én mentek be szórakozni egy IX. kerületi étterembe, ahol összevesztek a vezetővel. Emiatt elmentek onnan, később viszont visszamentek és megint vitatkozni kezdtek vele. Ő erre  odahívta az ismerősét, hogy "tegye helyre" a hangoskodó férfiakat. Az ismerős hozta az egyik barátját is, akivel megverték a két férfit. 

Busainak 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek, a barátjának 8 napon belül gyógyulók.

A rendőrség napokon belül őrizetbe vette az étteremvezetőt és a két támadót, akiket súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportos garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgattak.