Miskolc regionális központi szerepe vitathatatlan, ezt tovább erősíti az Egyetem modellváltása, mellyel célunk, hogy országos és európai szinten egyaránt sikeres felsőoktatási intézményt működtessünk –írja közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit posztjában szülővárosa, Miskolc és Borsod-Abaúj Zemplén megye szépségeit mutatja be annak apropóján, hogy tegnap látogatást tett a Miskolci Egyetemen, aminek bejárásán megismerte az intézmény laboratóriumának tevékenységét.

Sohasem szakadtam el sem Miskolc városától, sem az Egyetemtől, hiszen itt születtem, itt töltöttem eddigi életem jelentős részét, ismerem a várost, ezer szállal kötődöm ide

– írja Facebook-posztjában az igazságügyi miniszter. Varga Judit továbbá hozzáteszi:

a város regionális szerepe vitathatatlan, ezt tovább erősíti az egyetem modellváltása,

mellyel a cél az, hogy országos és európai szinten egyaránt sikeres felsőoktatási intézményt működtessünk.

Az igazságügyi miniszter tegnap tett látogatást a Miskolci Egyetemen, ami augusztus 1-jén alapítványi fenntartásba került. Az intézmény egyik legfontosabb célja, hogy régióközpontként segítse a gazdasági fejlődést, egyúttal maga köré gyűjtse a meghatározó gazdasági szereplőket.

Varga Judit a látogatás során megismerte az egyetem 3D laboratóriumának tevékenységét, amely

új dimenziót nyit az anyagvizsgálatban, a szolgáltatásban és a kutatásban.

Ez a laboratóriumi infrastruktúra és a hozzá tartozó szakmai kompetencia képes komplex választ adni az anyagok térbeli szerkezetével kapcsolatosan – írja a posztban.