Egy pécsi pár rendszeresen ivott, és ebben az sem zavarta őket, hogy négy gyerekük van. Rendszeresen magukkal vitték őket is a kocsmába, ahol késő estig iszogattak. A férfi emellett gyakran a gyerekek szeme előtt verte meg a nőt.

A párnak négy fia született, akik 4, 6, 7, és 10 évesek. Mindkét szülő rendszeresen ivott, többször előfordult, hogy részegen mentek a gyerekekért az óvodába vagy a bölcsődébe. A rendőrök is többször intézkedtek velük szemben.

Gyakran a gyerekekkel együtt mentek kocsmába és a szemük láttára késő estig italoztak. Az egyik ilyen alkalommal az anya több órára magára hagyta a napon az alig 1 éves, babakocsiban lévő gyerekét, akit később orvoshoz kellett vinni.

Forrás: police.hu

Az ügyben nyomozás indult. A rendőrök megállapították, hogy

a szülők sokszor annyira berúgtak, hogy magatehetetlenné váltak, így a gyerekek felügyelet nélkül maradtak. Ezen a kívül a férfi többször a gyerekek előtt verte meg a feleségét.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a szülők ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre és szüntesse meg a szülői felügyeleti jogukat.