A  bíróság emberkereskedelem miatt 4-4 év fegyházra ítélte azt a házaspárt, akik fenyegettek, és szexuálisan kizsákmányoltak egy gondnokság alatt álló, fiatal lányt.

A Miskolcon élő házaspár 2018 tavaszán abból élt, amit az asszony prostituáltként megkeresett. Ebben az időszakban fogadtak be egy 19 éves, gondnokság alatt álló, anyja felügyelete alól időlegesen kikerült lányt.

A házaspár a mentális beteg fiatal lányt rábeszélte, hogy dolgozzon nekik prostituáltként.  Az ajánlat eleinte kedvezőnek tűnt, így a lány elfogadta. Három héten át naponta több férfit is fogadott. Eleinte még megtarthatta a pénzt, ám később a felét, majd végül a teljes összeget elvette tőle a házaspár. A férfi, hogy a lányt félelemben tartsa, még azzal is megfenyegette, hogy megveri. A három hét alatt összesen 150 ezer forintot keresett, amelynek a felét a házaspárnak adta. A lány végül egy közösségi oldalon kért segítséget anyjától. Az anya a rendőrökhöz fordult, akik felkutatták a lányt, a férfit pedig őrizetbe vették.

A törvényszék emberkereskedelem miatt vádat emeltek ellenük, ami miatt 4 év fegyházat, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést, és vagyonelkobzást szabott ki rájuk.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a házaspár mind a két tagja, és ügyvédjük is fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint azonban a vádlottak az emberkereskedelmet üzletszerűen követték el. Az ügyészség ezért ennek a megállapítását is javasolta a megalapozott és törvényes ítélet helybenhagyása mellett.