Csütörtökön 79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma a szerdaihoz képest Pápán. A Veszprém megyei városban egy új fertőzöttet is regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy embert gyógyultnak nyilvánítottak a hatóságok - számolt be az infoPápa.hu portálon Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Áldozó Tamás csütörtök este is ismertette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat. Elmondta, hogy egy új koronavírusost regisztrált a hatóság, viszont egy pápait gyógyultnak nyilvánított, így továbbra is 43 aktív fertőzött van a Veszprém megyei városban.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestereForrás: Facebook/Áldozó Tamás

 A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza  - nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette, hogy a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontaktkutatása folyamatban van. Mint mondta a Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, és a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását. Áldozó Tamás arról is beszámolt, hogy a Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a tegnap bejelentett 8 fő mellett ma egy újabb munkatárs második tesztje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett. A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket. 

Jó hír továbbá, hogy a korábban karanténba került házi gyermekorvos két teszteredménye is megérkezett, mindkettő negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet. 

A Család és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott konferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A további résztvevőket karanténba helyezték, a tesztelés után valamennyien újra munkába állhatnak, mivel az ő mintájuk is negatív lett, köszönhetően a szigorú előírások betartásának.

A pápai polgármester megerősítette, hogy a városban csütörtökön 79 fővel, 260 főre nőtt a karanténban lévő személyek  száma. 176 járványügyi megfigyelést, 46 elkülönítést, és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság  - mondta legfrissebb videóbeszámolójában Áldozó Tamás.