Már 260 pápai van karanténban

Áldozó Tamás Pápa polgármestere
Áldozó Tamás,Pápa polgármestere
Vágólapra másolva!
Csütörtökön 79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma a szerdaihoz képest Pápán. A Veszprém megyei városban egy új fertőzöttet is regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy embert gyógyultnak nyilvánítottak a hatóságok - számolt be az infoPápa.hu portálon Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.
Vágólapra másolva!

Áldozó Tamás csütörtök este is ismertette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat. Elmondta, hogy egy új koronavírusost regisztrált a hatóság, viszont egy pápait gyógyultnak nyilvánított, így

továbbra is 43 aktív fertőzött van a Veszprém megyei városban.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere Forrás: Facebook/Áldozó Tamás

- nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette, hogy a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontaktkutatása folyamatban van. Mint mondta

a Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, és a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását.

Áldozó Tamás arról is beszámolt, hogy a Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a tegnap bejelentett 8 fő mellett ma egy újabb munkatárs második tesztje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett.

A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket.

Jó hír továbbá, hogy a korábban karanténba került házi gyermekorvos két teszteredménye is megérkezett, mindkettő negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet.

A Család és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott konferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A további résztvevőket karanténba helyezték, a tesztelés után valamennyien újra munkába állhatnak, mivel az ő mintájuk is negatív lett, köszönhetően a szigorú előírások betartásának.

A pápai polgármester megerősítette, hogy a városban csütörtökön 79 fővel, 260 főre nőtt a karanténban lévő személyek száma.

- mondta legfrissebb videóbeszámolójában Áldozó Tamás.