A büntetett előéletű férfi éjjelente, parkoló kamionokból lopta ki az üzemanyagot, volt amelyikből 600 litert is összeszedett. Összesen csaknem 500 ezer forintos kárt okozott.

A tiszacsegei férfi 2019 végén határozta el, hogy éjszakára leállított kamionokból fog gázolajat lopni. December 5-én éjjel a 2. számú főút egyik parkolójában egy román kamion tanksapkáját egy lakatkulccsal kinyitotta és nagyjából 385 liter gázolajat ellopott belőle.

Később ugyanezen a főútnál egy cseh kamionból 600 liter üzemanyagot lopott el, majd január 25-én egy budapesti logisztikai központ előtt pakoló külföldi kamionból 180 liternyit.

Ugyanakkor nem csak kamionokra utazott, tavaly decemberben egy Honton leparkolt buszból 110-140 liter gázolajat vitt magával.

A négy lopással 490.375 Ft kárt okozott, aminek csak egy töredéke térült meg, mivel csak 84 liter üzemanyagot foglaltak le nála, amikor elfogták.

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

A férfi január 28-ától letartóztatás alatt állt, április 8-án viszont bűnügyi felügyelet alá került. Az ügyészek üzletszerűen elkövetett lopással vádolták meg és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje letöltendő börtönbüntetésre  a korábbi felfüggesztett büntetését és hajtsa végre, valamint tiltsa el a közügyektől, kobozza el az ellopott gázolajat és fizettesse ki vele a 470 ezer forintos bűnügyi költséget.