Kedvenc kutyájával, Mackóval indult sétálni egy nagybakónaki férfi, ám családja soha többé nem látta viszont. Másfél hónapig hiába keresték, most azonban rábukkantak a holttestére. A kutya még ekkor is mellette őrködött. A rendőrök még vizsgálják a történteket.

M. János és hétéves kutyája, Mackó június 27-én indult közös sétára, ahonnan soha többé nem tértek haza. A család aggódni kezdett, értesítette a rendőröket, és a helybéliek is segítettek a keresésben. Azonban hiába: a férfi és kutyája továbbra sem került elő.

Közel két hónappal eltűnése után, augusztus 12-én a férfi maradványait a közeli gelsei hegyen találták meg. A Bors információi szerint

a holttestre a terület tulajdonosa bukkant rá, aki kaszálni ment a hegyoldalra. A férfi először nem is a holttetestre figyelt fel először, hanem egy morgó kutyára,

aki valamit nagyon igyekezett megvédeni. Mint kiderült, Mackó volt az, aki majdnem két hónapja óvta gazdája holttestét a dűlőn.

A kutya olyan dühös és morgós volt, hogy alig lehetett a közelébe menni – mondta egy helybeli. A férfi megijedt a kutyától, amely azonban valahonnan ismerős volt neki, ezért értesítette a rendőröket. A kutyát állatorvoshoz vitték, ahol a benne lévő chipből megállapították, hogy valóban Mackóról van szó.

Igen, valóban őt találták meg – mondta Kovács Tamás, Nagybakó polgármestere, aki maga is aktívan részt vett az eltűnt férfi és kutyája keresésében. Hozzátette, a kutyát most ideiglenesen egy állatmenhelyre vitték, azonban a későbbi sorsáról a család dönt majd.

Sírva fakadtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt. János fantasztikus ember volt, aki imádta a családját, a lányait, és rajongott a kutyájáért. Nem csoda, hogy Mackó még holtában is vele maradt és nem volt hajlandó elmozdulni mellőle – mondta könnyek között a férfi egyik barátja.

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet, a holttest azonosítása még tart - írta meg a Bors.