A baloldal egymás közti háborújában látszatra bomlásnak indult, de valójában egy trükksorozat után hamarosan megduplázódott Index egy szombati cikkében azt állította, hogy pénteken a Magyar Közlönyben több beruházás kormányhatározatát törölték és emiatt nem épülnek meg ezek az épületek, ám ismét kiderült, hogy - milyen meglepő - nem az igazságot írták le. Mutatjuk, hogy miben nem mondtak igazat.

Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás - állította szombati cikkében a baloldali Index. A felsorolásban szerepel a Balatonalmádiban zajló sportfejlesztés is, vagyis a lap szerint az ezzel kapcsolatban korábban kiadott kormányhatározatot visszavonták. A cikkben megjelölték a vonatkozó számot a Magyar Közlönyből.

Azonban ebből azonnal kiderül, hogy a közlöny szövegét az Indexnél nem sikerült értelmezni, ugyanis a Magyar Közlönyben az általuk hivatkozott 1521/2020 (VIII. 14.) Kormányhatározat f-pontjában azt olvashatjuk, hogy a Balatonalmádira vonatkozó, eredeti és az Index szerint "visszavont" 1037/2019 (II.14.)-es kormányhatározat négy pontjából pusztán a harmadikat vonták vissza, ami a pénzügyminiszter költségvetési visszapótlási feladatára vonatkozik. Nem sikerült értelmezni, vagy - ami a valószínűbb - a baloldali propagandaújság tudatosan félreértelmezte.

(Mint ismert: a baloldal egymás közti háborújában - ahol régi és új indexesek, illetve a régi Gyurcsány-világ és az új, szélsőbalos Momentum is veszekedett egymással - lényegében a teljes Index-szerkesztőség felmondott. Azonban maradt a régi Index is, hiszen felvesznek új embereket, és mint kiderült: a sírást tettető, drámáról lódító, felmondott indexesek alapítanak egy új lapot. Kérdés, hogy milyen pénzből. Gyurcsányné egyébként arról beszélt, hogy a baloldali önkormányzatoknak kellene pénzt adni a baloldali médiának, Cseh "Katka" pedig brüsszeli pénzről álmodozik.) 

De visszatérve az Index legújabb hazugságára: a beruházás megvalósulásának tehát nincsen semmi akadálya, ahogy erre Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet a közösségimédia-oldalán. Egy képet is megosztott, amin látszik, hogy jól halad az építkezés. Azt is írta, hogy ősszel már használható lesz az új épület.