A Fidesz pártigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt többek között a tavalyi választásról, az Indexről, a párt jelenlegei helyzetéről, illetve az ellenzéki pártok közötti csatározásokról is. Kubatov Gábor szerint választásokat a jövőben sem lehet már közösségi méda nélkül nyerni, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy a jobboldali közösség megszólaljon az online térben.

A mi dolgunk az, hogy az emberek érdekét szolgáljuk, hogy tudják, mi elfogadjuk a véleményüket, akkor is, ha úgy érzik, valamit rosszul csinálunk - mondta a Magyar Nemzetnek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A nagyobbik kormánypárt jelenlegi helyzetével kapcsolatban kiemelte: a ciklus közepén jellemzően a kormányzó pártoknak a legalacsonyabb a támogatottsága. Ha ez a mélypont, az megtisztelő, mert az emberek töretlen bizalmát mutatja. Soha nem voltunk ilyen magasan a közvélemény-kutatások szerint

- mondta, majd azt is hozzátette: hisz abban, hogy jó kormányzással, az emberek érdekében hozott döntésekkel, a véleményük, javaslataik megkérdezésével és azok beépítésével lehet csak sikeres országot építeni. Azt is gondolom, a közvetlen, személyes politizálásnak sosem fog elmúlni a varázsa - jegyezte meg. A pártigazgató ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a választókkal való személyes kapcsolattartás nagyon fontos, és ebben, meggyőződése szerint, erős a Fidesz. Az ellenzék pedig pont az ellenkezőjét csinálja: leépíti a pártszervezeteit, a tagságot és virtuális kapcsolatokat tart fenn. Mindezt Gyurcsány kottája alapján - mondta.

Kubatov GáborFotó: Hirling Bálint - Origo

Jelen pillanatban a Fidesznek van a legnagyobb tagsága, Kubatov Gábor szerint 35 ezer körül mozog. A többi párttal kapcsoltaban kifejtette, hogy a Jobbik már nem mer taggyűlést összehívni, mert akkora a feszültség a párton belül. Nyilvánvalóan ez egy tudatos stratégia, felszámolni, lenullázni az egykor jobb időket látott pártokat és tagságait - mondta, hozzátéve:

Nekem meggyőződésem, hogy köttetett egy háttéralku Jakab Péter, a Jobbik és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között. Ha az országgyűlési választások kezdetéig lenullázzák a szervezeteiket, cserébe néhány emberüket be fogják vinni az Országgyűlésbe. Mi ez, ha nem árulás?

A tavalyi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a pártigazgató kiemelte, hogy persze az ellenzék szeretné ezt a Fidesz vereségeként eladni, azonban a száraz igazság az, hogy minden megyei közgyűlésben többséget szerzett a kormánypárt, és noha Budapesten az ellenzékre szavaztak többen, a Fidesz kerületi polgármestereinek nagy része több szavazatot kapott, mint öt évvel ezelőtt. 

Olyan abszurd helyzet állt elő, amit a történelem során még nemigen láthattunk: a szélsőbaltól a szélsőjobbig összefogtak ellenünk, és ezért tudtak néhány helyen győzni - mondta Kubatov Gábor.

Az ellenzéki kampány és a választások utáni intézkedéseik közötti ellentmondásról azt mondta, hogy

A kérdés az, hogy vajon nyertek-e volna, ha elmondják, és azzal kampányolnak, hogy „az lesz az első dolgom, hogy megemelem a kollégáim fizetését"?

Kubatov Gábor azt is felidézte, hogy Pécs új polgármesterét korábban Tarlós István alkalmazta. Tisztában volt vele, hogy baloldali ember, mégis, ettől függetlenül, együtt dolgozott vele. Majd amikor megválasztották Pécsen polgármesternek, egy hét alatt kirúgott ötven embert a hivatalból, állítólag azért, mert a jobboldali városvezetéshez kötődtek.

A pécsi polgármester antidemokratikus módon a helyi ellenzék hozzászólási jogát megcsorbította a képviselő-testületi üléseken- mondta a Fidesz pártigazgatója, majd úgy folytatta: gondoljunk bele, mi történt volna, ha Karácsony elárulja, hogy öt főpolgármester-helyettest fog választani, negyvenegy szakértője lesz a városházán és egysávosítja a Nagykörutat? Továbbmegyek, ha elmondták volna, hogy 700-800 forint lesz egy óra parkolás Budapest belvárosában?

Az Index körüli helyzettel kapcsolatban felidézte, hogy 2002-ben a polgári oldalnak csak egy napi- és egy hetilapja volt, ezeken kívül nem volt semmi más. Minden a liberálisok kezében volt. Értve ezalatt az elektronikus médiumokat, a kereskedelmi televíziókat és az írott sajtót is. Érdekes, hogy akkor nem volt problémájuk a sajtószabadsággal - jegyezte meg, majd hozzátette: nemrég Szily László, a 444 újságírója arról beszélt, hogy Bajnai személyesen, kézi vezérléssel irányította az Indexet. Akkor nem csorbult az Index függetlensége? Brüsszelnek akkor nem kellett volna megszólalnia? Ez az internetes portál kiszolgált már mindenkit: először az SZDSZ-t, aztán az MSZP-t, majd Gyurcsányt, Bajnait, Simicskát, aztán tisztára mosdatták Vona Gábort. A nemrég távozott vezérkar pedig napi kapcsolatban állt a Gyurcsány családdal, mondja, milyen függetlenségről beszélnek? - mondta Kubatov Gábor, majd azt is kifejtette, hogy szerinte az Index-ügy, az újságírók felmondása és a lap bedöntése pedig egy előre megtervezett akció: a főszereplők pontosan tudták, hogy hova akarják kifuttatni ezt a történetet. Keresték a konfliktust, a szakítás lehetőségét. Az egész rivalizálás a baloldali online újságok között, ami nem szól másról, mint a politikai hatalom megszerzéséről és a pénzről.

Egy másik kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy közösségi média nélkül nem fog  Fidesz választást nyerni. Végignéztem az adatokat néhány hónapra visszamenőleg, és azok azt mutatják, hogy a pártok versenyében jól állunk. De amikor a baloldali online média–jobboldali online média összevetésére kerül sor, akkor ott bizony jelentős hátrányban vagyunk. És van ezen túl egy rendkívül fontos feladat: a jobboldali közösségnek az online térben is meg kell szólalnia

- mondta Kubatov Gábor.

A koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásairól szóló kilencedik nemzeti konzultációval kapcsolatban elmondta, hogy szerinte most is bebizonyosodott az, ami hosszú évek óta jellemző: az ellenzék mindig, mindent támad, ami a kormány és az emberek közötti közvetlen párbeszédet szolgálja. Ez nem újdonság, annak ellenére, hogy a kormányzat migrációs kérdésekben kiváló munkát végzett az emberek véleményével összhangban. Az ellenzék ezt végig támadta - emelte ki, majd úgy folytatta: ezúttal a koronavírus-járvány és a válságkezelés kapcsán szeretnénk megkérdezni az emberek véleményét, és az ellenzék ismét arról beszél: „ez egy hülyeség". Minden eszközzel és módon próbálják meggátolni a kezdeményezést, semmitől nem riadnak vissza. Láthatóan sikertelenül, hiszen a számok önmagukért beszélnek, eddig már egymillió-négyszázezer ember küldte vissza vagy töltötte ki az interneten a kérdőívet

- jelentette ki az interjúban Kubatov Gábor.