Kisiklott és felborult egy tehervonat Tolna megyében

kisiklott tehervonat kurdnál
Tehervonat balesete miatt nem közlekednek a járatok a pécsi vonalon.
Vágólapra másolva!
A Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó G43-as járat (3544-es vonat) Martonvásáron a Határ utcánál elütött egy gyalogost - számolt be közosségi oldalán a MÁVINFORM. A vonat utasainak az átszálláskor az érdi tűzoltók segítettek Martonvásáron - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. Egy másik dunántúli vonalon nem közlekednek a járatok, ugyanis Tolna megyében kisiklott egy tehervonat több vagonja is.
Vágólapra másolva!

- olvasható a Mávinform bejegyzésében, ahol kitértek arra is, hogy

a helyszínelés ideje alatt, várhatóan 17 óráig, Martonvásár és Kápolnásnyék között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek. A székesfehérvári vonalon a menetidő 20-30 perccel is megnőhet, és járatelmaradásokra is számítani kell.

Az átszállásnál szükség volt a katasztrófavédelmisek közreműködésére

A Székesfehérvárra tartó vonat utasainak segítettek az érdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók Martonvásáron, Gábormajor közelében, egy vasúti átkelőnél.

A szerelvény baleset miatt nem tudott továbbmenni, így a rajta utazó mintegy háromszázötven embert mentesítő vonat vitte tovább.

Az egységek az átszállásban segítettek nekik - írták a katasztrófavédelem honlapján.

Frissítés: A székesfehérvári vasútvonalon estére helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

Dúzs közelében kisiklott egy tehervonat három kocsija

Tehervonat balesete miatt nem közlekednek a járatok a pécsi vonalon. Forrás: FACEBOOK/MÁVINFORM

Szinte az előző balesettel egyidőben Szakály-Hőgyész és Kurd állomás között, a Tolna megyei Dúzsnál

egy tehervonat három kocsija kisiklott, közülük kettő fel is borult.

Ezen a szakaszon a műszaki mentés ideje alatt szünetel a közlekedés.

A pécsi vonalon vasárnap délután és este is jelentős, több órás késésekkel kell számolni, az érintett szakaszon pótlóbuszok járnak - olvasható a Mávinform közösségi oldalán.

Frissítés: A Mávinform vasránap esti közleménye szerint a pálya mintegy 350 méter hosszban járhatatlanná vált, a helyreállítás napokig eltart. Vasárnap estétől már Keszőhidegkút-Gyönk és Kurd állomás között viszik pótlóbuszok az utasokat. A pécsi vonalon másfél-két órával hosszabb eljutási idővel kell számolni, a csatlakozó mellékvonalakon is késések várhatók.