Már 11 ember meghalt az új dízájnerdrog miatt Magyarországon, amely egy jobban terjed Budapesten. A bika nem csak azért veszélyes, mert erősebb a hatása, mint a többi hasonló kábítószernek, hanem azért is, mert egyre több helyen lehet kapni Budapesten és egyáltalán nem kerül sokba.

Egy fehér porról beszélünk, amit valamilyen folyadékban feloldanak, és utána ebbe áztatnak bele hagyományos dohányt, vagy valamilyen gyógynövényt" – idézte a Bors Varga Dánielnek, a Köztes Átmenetek Nonprofit Kft. szakmai vezetőjének M1-en elhangzott szavait, aki arról beszélt, hogy az új kábítószernagyon veszélyes, mivel senki sem tudja megkülönböztetni a korábbi dizájnerdrogoktól, amelyeknek hasonlóak ugyan a hatásai, de a bikáé sokkal súlyosabbak.

Alapvetően jellemzően hasonló ahhoz, amit a többi szintetikus kannabinoidnál látunk. Egy nagyon jelentős, intenzív, droghatás

- tette hozzá. 

A bikaForrás: Police.hu

Aki bikázik, általában elveszti az önkontrollt. Sokan őrjöngeni kezdenek tőle, az utcán fetrengek vagy zombiként tántorognak magukról semmit sem tudva. Az új kábítószer, amit már horrordrogként emlegetnek, egyre több helyen bukkan fel. Először a Hős utcában árulták, de már a Podmaniczky utca alagútjánál, a Mázsa téren és a VIII. kerület több pontján is lehet kapni. A lap olvasója szerint az Örs vezér tere környékén is elérhető. 

Az Árkáddal szemben, a négyszintes házak előtti parkban láttam a lepukkant férfit. Magán kívül volt, őrjöngött, ordibált, pörgött a hátán, aztán felkelt, összevissza tántorgott. Látszott rajta, azt sem tudja, hol van, rettegtünk, hogy nekünk esik

– mondta.

A bika, ami miatt máig 11 ember halt meg Magyarországon,

több száz kilós csomagokban érkezik Kínából. Nem csak könnyű elérni, de még olcsó is. Egy fröccs árából beszerezhető.