Idegenek zavarták meg Szilágyi István unokájának látogatását

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
Szilágyi István színművészt május elején gyilkolta meg otthonában a saját fia. Brüsszelben élő unokája a történtek óta először járt Budapesten. Meglátogatta a nagyapja sírját és nagyanymamáját, Humenyánszky Jolánt is. Az érzelmes találkozást idegenek zavarták meg, akik szerint a fiú és családja csak ki akarje semmizni az özvegyet – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A 17 éves Nándi az anyjával és a nevelőapjával érkezett. Az első útjuk a temetőbe vezetett, hogy

leróhassák a kegyeletüket Szilágyi István sírjánál.

Ezek után a nagymamához, Humenyánszky Jolánhoz mentek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

– mondta a fiú a Blikknek, akinek az elmúlt időszak nagyon nehéz volt, mivel Szilágyi István után a másik nagyapja is meghalt. A családnak sikerült bejutni Jolánhoz, aki nagy mosollyal, boldogan fogadta őket.

"Ölelt, puszilt, boldog volt, hogy ott vagyunk. Elmentünk a közeli cukrászdába, ahol elmondta a mama, hogyan telnek a napjai, hogyan érzi magát. Apa egyik régi barátja - aki szinten velünk volt - a kapcsolattartó, beszélt már vele, és üzent is a mamának, aki nagyon meglepődött a hírek hallatán, mert eddig semmilyen információ nem jutott el hozzá a fiával kapcsolatban. Pár bizalmas dolgot sikerült elmondanunk a mamának, ám sajnos nem tudtunk sokáig beszélgetni" – mesélte a fiú.

Amikor a család megbeszélte, hogy mi is történt május 3-án, odamentek hozzájuk az özvegy segítői.

Hiába kérték őket, hogy hagyják őket magukra, nem mentek el.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Megdöbbentő és felháborító volt, amit történt. Számomra akkor derült ki, hogy van egy fiatalkorú srác, aki beköltözött a mamához, apa szobájába.

– emlékezett vissza Nándi, az anyja is csak kereste a szavakat.

Azt mondja, számon kérték őket, hogy miért nem segítettek eddig. Próbálták nekik elmondani, hogy korábban vágtak nekik tűzifát, hogy legyen mivel fűteniük, amíg Szilágyi István fia börtönben bolt.

– mondta a lapnak Nándi anyja. A találkozó után hazakisérték az özvegyet és percekig ölelkezve búcsúzkodtak. Ezek után azonban újabb kellemetlenség történt.

Humenyánszky Jolán, Szilágyi István özvegye Forrás: Ripost

– magyarázta a fiú, aki nem érti, hogy miért támadják őt és a családját. Azt mondta, csak szeretnék biztonságban tudni az özvegyet.

Elmondása szerit annyira megijedt, hogy egyedül nem merne visszamenni az özvegyhez.

A család feljelentésre készül.

- mondta a gyerek anyja.

Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy azt korábban megírtuk, a megalapozott gyanú szerint

Szilágyi Istvánt a saját fia, a 49 éves Péter halálra verte egy kalapáccsal május 3-án.

A színész felesége hívta a rendőrséget, aki sokkos állapotban szaladt át az egyik boltba, hogy segítséget kérjen. A férfit az apja holtteste mellett fogták el.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Pétert pár nappal később letartóztatták, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahonnan július 29-én átvitték a börtönbe.