Szilágyi István színművészt május elején gyilkolta meg otthonában a saját fia. Brüsszelben élő unokája a történtek óta először járt Budapesten. Meglátogatta a nagyapja sírját és nagyanymamáját, Humenyánszky Jolánt is. Az érzelmes találkozást idegenek zavarták meg, akik szerint a fiú és családja csak ki akarje semmizni az özvegyet – írja a Blikk.

A 17 éves Nándi az anyjával és a nevelőapjával érkezett. Az első útjuk a temetőbe vezetett, hogy leróhassák a kegyeletüket Szilágyi István sírjánál. Ezek után a nagymamához, Humenyánszky Jolánhoz mentek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Sajnáltam, hogy nem lehettem itt a papa temetésén, de a levél, amit írtam és felolvastak a búcsúztatón, mindent elmond a szeretetemről és a fájdalmamról. Ő egy nemzeti kincs volt, sokan nőttek fel a filmjein és én is sokat köszönhetek neki– mondta a fiú a Blikknek, akinek az elmúlt időszak nagyon nehéz volt, mivel Szilágyi István után a másik nagyapja is meghalt. A családnak sikerült bejutni Jolánhoz, aki nagy mosollyal, boldogan fogadta őket.

"Ölelt, puszilt, boldog volt, hogy ott vagyunk. Elmentünk a közeli cukrászdába, ahol elmondta a mama, hogyan telnek a napjai, hogyan érzi magát. Apa egyik régi barátja - aki szinten velünk volt - a kapcsolattartó, beszélt már vele, és üzent is a mamának, aki nagyon meglepődött a hírek hallatán, mert eddig semmilyen információ nem jutott el hozzá a fiával kapcsolatban. Pár bizalmas dolgot sikerült elmondanunk a mamának, ám sajnos nem tudtunk sokáig beszélgetni" – mesélte a fiú.

Amikor a család megbeszélte, hogy mi is történt május 3-án, odamentek hozzájuk az özvegy segítői. Hiába kérték őket, hogy hagyják őket magukra, nem mentek el.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Megdöbbentő és felháborító volt, amit történt. Számomra akkor derült ki, hogy van egy fiatalkorú srác, aki beköltözött a mamához, apa szobájába. Az idősebb férfi pedig döntés elé állította a mamát: válasszon közte és köztünk, miközben kiabálva sértegetett, többek között idiótának nevezett minket" – emlékezett vissza Nándi, az anyja is csak kereste a szavakat.

Azt mondja, számon kérték őket, hogy miért nem segítettek eddig. Próbálták nekik elmondani, hogy korábban vágtak nekik tűzifát, hogy legyen mivel fűteniük, amíg Szilágyi István fia börtönben bolt.
Éreztük, hogy amíg ezek a számunkra idegenek ott vannak, nem tudunk a mamával nyugodtan beszélni – mondta a lapnak Nándi anyja. A találkozó után hazakisérték az özvegyet és percekig ölelkezve búcsúzkodtak. Ezek után azonban újabb kellemetlenség történt.

Humenyánszky Jolán, Szilágyi István özvegyeForrás: Ripost

Nem elég, hogy a magát biztonsági embernek nevező férfi azt mondta, a mamát a saját rokonaitól is meg kell védeni, amikor mentünk el, fotókat készített rólunk és az autónkról, míg a segítő órákkal később a közösségi oldalán azt állította, ki akarjuk semmizni a mamát, aki csak azért tartott velünk, mert megfélemlítettük – magyarázta a fiú, aki nem érti, hogy miért támadják őt és a családját. Azt mondta, csak szeretnék biztonságban tudni az özvegyet. Elmondása szerit annyira megijedt, hogy egyedül nem merne visszamenni az özvegyhez.

A család feljelentésre készül.

Az a férfi megsértette a személyiségi jogainkat, amikor hazudott rólunk, és közzétette a ház biztonsági kamerájának felvételeit. Elég ideig tűrtük a mocskolódást, jogi úton veszünk elégtételt mindenért"

- mondta a gyerek anyja.

Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségénForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy azt korábban megírtuk, a megalapozott gyanú szerint

Szilágyi Istvánt a saját fia, a 49 éves Péter halálra verte egy kalapáccsal május 3-án.

A színész felesége hívta a rendőrséget, aki sokkos állapotban szaladt át az egyik boltba, hogy segítséget kérjen. A férfit az apja holtteste mellett fogták el.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Pétert pár nappal később letartóztatták, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahonnan július 29-én átvitték a börtönbe.