Elindul az MSZP társelnöki posztjáért Mesterházy Attila - jelentette be az MSZP volt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, megerősítve a Magyar Nemzet korábbi információit. Ez azt jelenti, hogy Mesterházy szembeszáll az MSZP jelenlegi elnökével, Tóth Bertalannal.

Mesterházy azt mondta, mélyponton van az MSZP, 5-7 százalékon áll a biztos szavazók között (sőt, egyes kutatások szerint már az 5 százalékot sem éri el). 

Ahogy azt a Magyar Nemzet alapján megírtuk, Mesterházyt a szocialisták megyei elnökei kérték fel indulásra, mert elégedetlenek Tóth Bertalannal, Mesterházy pedig engedett a kérésnek.

Mindez azt jelenti, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a szocialisták a Tóth Bertalan-Kunhalmi Ágnes párossal vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak.

A 2018-as áprilisi választáson elszenvedett katasztrofális választási vereség után az MSZP akkori teljes vezetése lemondott, majd a júniusi tisztújító kongresszuson Tóth Bertalan kis többséggel nyert, mindössze 54 százalékot szerzett Mesterházy 46 százalékával szemben.