Saját vadászfegyverével akartak megölni egy embert Kistarcsánál

szalmabála, lopás, kistarcsa, vadászfegyver
Gödöllő, 2020. augusztus 17. Rendőrök vezetik G. Norbertet a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án. A férfi és társa szalmabálákat akart lopni Kistarcsán. A tulajdonos és fia tetten érte és üldözőbe vette a tolvajokat. Dulakodni kezdtek egymással, melynek során apát és fiát ököllel, és egy kővel is többször megütötték, G. Norbert magához vette az egyik sértett autóban lévő vadászfegyverét, mellyel társa G. Zoltán „Öld meg! Öld meg!” buzdítására megkísérelt a fiatal fiú irányába egy célzott lövést leadni, de a fegyvert nem tudta elsütni. A férfit és társát emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt őrizetbe vették. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Szalmabála lopása közben értek tetten tolvajokat a hétvégén. A tolvajok autójukkal akartak elmenekülni, de a tulajdonos apa és fia üldözőbe vette őket, majd dulakodni kezdtek, mely során apát és fiát ököllel, és egy kővel is többször megütötték. Végül a fiút egy vadászfegyverrel akarták lelőni, de az szerencsére nem sült el.
Vágólapra másolva!

2020. augusztus 15-én délután Kistarcsa külterületén apa és fia ért tetten tolvajokat, akik éppen szalmabáláik ellopásán dolgoztak. Az elkövetők járművükkel, és az azon található bálával megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, azonban a tulajdonos és fia utánuk ment.

A felek között szóváltás, majd dulakodás alakult ki,

melynek során apát és fiát ököllel, és egy kővel is többször megütötték.

A kialakult verekedés során az egyik tolvaj a tulajdonosok autójában lévő vadászfegyvert kivette, mellyel társa

buzdítására megkísérelt a fiatal fiú irányába egy célzott lövést leadni, ez azonban a fiú nagy szerencséjére nem sikerült, az elkövető a fegyvert elsütni nem tudta.

Rendőrök vezetik G. Norbertet a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Végül puskát egy gödörbe temették, majd autóba ültek és elmenekültek a helyszínről - írja a police.hu.

A pest megyei nyomozók a bejelentéstől számított pár órán belül azonosították és lakásukon elfogták a két férfit, majd bevitték a rendőrkapitányságra kihallgatni őket. A két kistarcsai lakossal szemben emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatásukat.