Szijjártó Péter: A lengyel álláspontot támogatjuk Fehéroroszország ügyében

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. június 18. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a minisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft. vezetői vették át a dokumentumot. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A visegrádi összefogás ereje és fontossága most is megmutatkozik, mi is a lengyel álláspontot támogatjuk, különös tekintettel a Fehéroroszországban élő jelentős nagyságú lengyel nemzeti közösségre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő szombaton azt mondta, hogy Fehéroroszországban - nemzetközi megfigyelők részvételével - meg kell ismételni az elnökválasztást.

Szijjártó Péter azt írta: "minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán". Emlékeztetett: hétfő reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkevics lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván tárcavezetővel beszélt, majd egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tárgyalt telefonon.

Szijjártó Péter: A lengyel álláspont mellett vagyunk Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter kiemelte: a visegrádi összefogás ereje és fontossága most is megmutatkozik, "mi is a lengyel álláspontot támogatjuk", különös tekintettel a Fehéroroszországban élő jelentős nagyságú lengyel nemzeti közösségre.