Többen végignézték, hogy elmerül a vízben egy 20 éves fiú, de nem szóltak a vízimentőknek

hőség, kánikula, meleg, nyár, strand
Budakalász, 2020. augusztus 9. Strandolók kánikulában a budakalászi Lupa-tónál 2020. augusztus 9-én. Az előrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Egy karnyújtásnyira a stégtől, a vízimentők elérhető közelségében fulladt bele a Lupa-tóba a múlt héten egy 20 éves fiatal. Ha a fürdőzők egyből szólnak a vizimentőknek, akkor nagyobb esély lett volna, hogy megmentsék a férfit.
Vágólapra másolva!

A Blikknek a vízimentő személyzetet biztosító cég vezetője azt mondta, hogy a tragikus balesettől 200 méterre volt a legközelebbi vízimentő.

– Végtelen szomorúsággal tölt el bennünket ez a baleset,

– tette hozzá Seller András.

A kezével csapkodott, majd némán elmerült

Az újraélesztésben segítséget nyújtó Wágner László, aki nyaranta vizímentőként dolgozik a strandon, azt mondta hogy este fél nyolc lehetett, amikor a fiatalember a parttól pár méterre bajba került.

Strandolók kánikulában a budakalászi Lupa-tónál augusztus 9-én Forrás: MTI/Mohai Balázs

– Amikor felbukkant, levegőért kapkodott, a kezével csapkodott, majd némán elmerült – mondta az esteről a 19 éves fiatal, aki szerint két lány ezt végignézte a parton, ők két másik vendégnek szóltak, tíz percig együtt keresték a férfit, majd segítséget kértek a strand személyzetétől.

A Blikknek Szabóné Betki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az eset kapcsán

bűncselekmény gyanúja nem merült fel,

közigazgatási hatósági eljárásban vizsgáljuk az eset körülményeit.